ponedeljek

Jedilnik, 19. 8. 2013

Ponedeljkovo kosilo:
  • juha
  • piščančje prsi v čebulni omaki
  • pirini rezanci
  • solata
JUHA
Ker sem za glavno jed kupila kar cela pišč. prsa, sem kožo in kost uporabila za jušno osnovo. Poleg tega sem dodala še jušno zelenjavo in začimbe in pustila, da je počasi vrelo. V precejeno juho pa sem danes že spet dodala samo zlate kroglice. Pa še malo drobnjaka.

PIŠČ. PRSI V ČEBULNI OMAKI
Dva zrezka sem malo potolkla in solila. V ponvi sem segrela olje in na njem popekla meso z obeh strani. Meso sem predala na krožnik, v ponvi pa raztopila malo masla. Dodala sem zvrhano žlico rjavega sladkorja in ko se je malo raztopil, sem dodala na kolobarje naribano čebulo. Premešala sem, da se je sladkor prijel na čebulo in zalila z jušno osnovo. Malo je povrelo, potem sem začinila že z rožmarinom in timijanom. Proti koncu sem spet dala meso nazaj v ponev, da je ostalo toplo in da se je malo navzelo okusa. 

PIRINI REZANCI
Testenine sem skuhala v slani vodi po navodilu. Odcedila sem jih in servirala na krožnik. Pridala sem omako in meso ter okrasila z listom domače bazilike.
Kosilo je bilo zelo okusno danes. Meni je všeč sladkasti okus omak ali mesa, zato rada občasno naredim kakšno jed, ki vsebuje sladkor. To je namesto sladice. ;)

SOLATA
Namesto svojega ogromnega paradajza sem uporabila taščin češnjev paradižnik, ki je res zelo okusen. Dodala sem malo paprike, šalotke in eno kumaro. Mljask.

4 komentarji:

  1. Potreben komentar???

    NEEE, NIKAKOR DRAGA MOJA. Vse perfektno, 1A, SUPER DUPER, NOM NOM NOOOOOOOOM. DAJTE ME ENKRAT ZRAVEN POVABIIIIIIIIIT, ko bo nekaj takega!!!!!! NJAAAAAAAAMSI

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :)

      PS: Škoda, da ni smeškov na voljo.

      Izbriši
    2. RES JE!! Wiiiiiiii. Že nova dva kosila sta ZA DOL PAST. Sploh tista ideja okoli bučke in feta sira!!! PERFEKTNO in GURMANSKO...Slastno in zdravo

      Izbriši
    3. Tista ideja o bučkah in feta siru ni glih moja; je pa zelo okusna kombinacija. Priporočam.

      Izbriši