Petkovo kosilo za pet (oseb):
- juha
- pečen losos
- maslen krompir
- solati
- sladica
JUHA
Pojedli smo skoraj vso juho. Tokrat baje ni imela več okusa po čaju. Očitno se je zluftala.
Lososove zrezke sem očistila, kar pomeni, da sem odstranila kožo in jih umila.
Dala sem jih na pekač in solila ter potrosila z rožmarinom. Na vsak zrezek sem dala rezino limone in dva klinčka. Prelila sem z olivnim oljem in dala pečt za pol ure. Na slabih 200 stopinj.
Zelo okusno je bilo, pa ravno dovolj. Posebej limona mi je bila zelo dober dodatek. Med pečenjem je postala še bolj sočna, tak da sem si lahko sok še stisnila na zrezek in je nastal en tak res dober okus.
Dala sem jih na pekač in solila ter potrosila z rožmarinom. Na vsak zrezek sem dala rezino limone in dva klinčka. Prelila sem z olivnim oljem in dala pečt za pol ure. Na slabih 200 stopinj.
Zelo okusno je bilo, pa ravno dovolj. Posebej limona mi je bila zelo dober dodatek. Med pečenjem je postala še bolj sočna, tak da sem si lahko sok še stisnila na zrezek in je nastal en tak res dober okus.
Krompir, narezan na kocke, sem dala kuhat v slano vodo. Vrelo je tako dolgo, da je bilo kuhano. Logično.
Kuhanega sem odcedila in zmešala s peteršiljem in maslom.
Kuhanega sem odcedila in zmešala s peteršiljem in maslom.
SOLATI
Pripravila sem vsako posebej, potem pa smo si devali po želji. Oboje sem naredila z bučnim oljem, kot je najboljše.
SLADICA
Približno pol ure je bilo v hladilniku, da so se sestavine fajn prepojile. Slastno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar