petek

Jedilnik, 5. 9. 2014

Danes:
  • pečena rebra
  • polnjeni šampinjoni
  • solata
PEČENA REBRA
Kos reber sem začinila, tako da sem začimbe najprej skupaj zmešala in potem natrla meso. Uporabila pa sem stisnjen česen, stisnjeno šalotko, natrt lovorjev list, sol, poper, timijan, rožmarin, koriander in olje. Pekla sem skoraj uro in pol na 190 stopinjah. Potem sem vzela ven, dala na desko za rezanje in pokrila z alu folijo za približno četrt ure. Nato sem komaj narezala. Sijajno.

POLNJENI ŠAMPINJONI
Šampinjone sem očistili in bete narezala na koščke. V ponvi sem na maslu popražila narezano šalotko, dodala narezane bete in nasekljan peteršilj. Začinila sem samo s soljo. Ko se je malo popražilo, sem dodala še žličko drobtin in še malo popražila. 
Kapice sem premazala z olivnim oljem in jih nadevala s popraženimi beti. Preko sem naribala malo sira. Dala sem jih v pečico za petnajst minut, da so se spekli.

SOLATA
Pripravila sem jo na isti način kot včeraj, z veliko krompirja. Mali je spet z veseljem krompir jedel. Jutri ponovimo vajo. :)

7 komentarjev:

  1. Rebra ja.....ena izmed PLEMENITEJŠIH jedi od ene izmed KRALJEV živali!!

    Draga KOSILO ZA VSAK DAN, a pečeš kdaj rebra v ponvi? Jaz jih vedno, saj me pride bolj ekonomično. Pri tebi pa je pečica immer v laufanju. Kaj je vzrok? Ti je lažje tako? Boljša kakofonija okusov? Boljša razporeditev toplote?....

    Me zanima mnenje...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. P.S: BOŽANSKI OBROK...všeč mi je, ker ni nepotrebnih hidratov (pa ajde, tista žlica drobtin) in je vse prava kombinacija težkega okusa rebrc z nežnim priokusom gob (to pa skoraj ne bi morala bolje izpeljati v kontekstu časa. Saj veš kako je z gobami. Toliko jih je, da mi kar same skačejo v korpo :D) katere pomirijo in popivnajo tisto maščobo.

      Super

      Izbriši
    2. Jaz uporabljam pečico zato, ker mi je lažje. Zraven dvoletnika, ki misli, da mi mora pomagati pri kuhanju, ali se hoče igrati z mano, ali pa mora iti spat je veliko bolj varno, dati meso v pečico in ga pustiti na miru. Tako lahko vmesni čas posvetim otroku.
      Drugi razlog je, da mi ne šprica mast vse okoli štedilnika. Saj veš, da zna meso v ponvi, kar fajn cvrčati. Pa tudi bolj enakomerno se zapeče v pečici.

      Izbriši
    3. Cvrči pa res ja! No, to me vsaj prisili, da držim kuhinjo PIKO BELO :D

      Sedaj razumem. Sem pozabil malega kaota, hihi!

      Izbriši
  2. Brando sem ti želela kar jaz odgovoriti, ker sem zasledila, da ima Kuharca malega otroka. Jaz odkar imam dojenčka tudi ogromno pečem v pečici, ker tisto lahko bolj ali manj pustim peči, kar je na štedilniku pa je treba pogosto mešati in se mi je že zgodilo, da se je zažgalo, ker se je mali ravno hranil ali zajokal :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Točno tako. Imeti male otroke, pomeni veliko prilagajanja, tudi pri kuhanju. Mame to vemo. :)

      Izbriši