ponedeljek

Jedilnik, 22. 9. 2014

Malo drugačno kosilo:
  • juha
  • piščančji koščki v sirovi omaki
  • pire iz bučke Hokaido in krompirja
  • solata
JUHA
No, to pri nas ni nič novega ali drugačnega. Imela sem še osnovo od včeraj, v kateri sem skuhala korenček. Zasipali pa smo si z zlatimi kroglicami.

PIŠČANČJI KOŠČKI V SIROVI OMAKI
Pol piščančjih prsi sem narezala na kose in jih v ponvi popekla na olju. Pa malo sem solila. Potem sem jih vzela ven in v ponvi naredila omako.
Najprej sem raztopila maslo, dodala malenkost mleka, sladke smetane in sir (nariban ementalec in en zdenka sir). Pustila sem, da se je raztopilo in potem v omako dodala še suh origano (domači), strt česen in nasekljana bučkina semena. 
Sicer nismo šli takoj jest (tak je pač naneslo), zato se je omaka čisto zgostila. Pa sem jo z mlekom razredčila in je bila okej. Ampak drugače pa je bila zelo okusna. Edino moti me ta količina mesa; naredla sem pol prsi, pa je bilo dovolj, ampak mogoče malo premalo. Po drugi strani pa so cele prsi preveč. Tak da zdaj pač manj jemo. ;)

BUČNO-KROMPIRJEV PIRE
Zanimalo me je, kakna je ta Hokaido buča in sem eno kupila za probo. Iz polovice sem naredla pire. Malo me je presentila, kar ima tak trdo meso, zato sem pričakovala, da se bo v nedogled kuhala, a je bila hitro pripravljena.
Polovici buče sem dodala še en krompir, oboje skuhala (obeljeno in narezano na kocke) v slani vodi. Potem sem pretlačla, dodala pa sem malenkost masla in mleka. Zelo okusno.

SOLATA
Zelena solata s česnom.

2 komentarja:

  1. Nikar ne lupi hokaido buče, tudi trd olupek se hitro zmehča in ga je, sploh za juho, res škoda metati stran.

    OdgovoriIzbriši