ponedeljek

Jedilnik, 29. 9. 2014

Danes:
  • juha
  • puranji zrezki v gorčični omaki
  • polenta
  • popečena bučka
  • solata
JUHA
Itak, da sem si včeraj nekaj juhe pustila, da sem v njej lahko skuhala korenček in jo zasipala z rezanci.

PURANJI ZREZKI V GORČIČNI OMAKI
To sem naredila po principu, ko sem zadnjič delala sv. fileje v tej omaki. Sicer puranje meso ni tak slastno, omaka pa je bila odlična. No, celotna jed je bila odlična.
Zrezke sem najprej popekla, polila z malenkost vina, da je malo povrelo. V to sem dolila sladko smetano, dodala gorčico, sojino omako, malenkost soli in popra. Premešala sem in pustila še malo dušiti. Mnjami.

POLENTA
Za prilogo sem tokrat skuhala polento po navodilih. Seveda instant verzijo, ker je bolj preprosto. Mali je svoj del z veseljem pojedel.

POPEČENA BUČKA
Bučko sem narezala na kolobarje (ne cele), jo solila in jo popekla v ponvi. Dala sem v skledo in prelila z mešanico olivnega olja, strtega česna in peteršilja. Pokrila sem in pustila malo stati, da se je fajn prepojilo. 

SOLATA
Endivija, rdeči radič in krompir.

2 komentarja:

  1. Lušten blog. Všeč mi je, kako opišeš kuharijo in dodaš slike. Vse pohvale!
    Edino kar bi jaz spremenila ... Pod recepti imaš odzive in kakor je po eni strani to fajn, se mi po drugi zdi zamalo, da dobiš oceno "ni dobro", komentarja pa nobenega. Jaz bi tako uštimala, da bi bilo možno dat slabo oceno samo v kombinaciji z napisanim komentarjem. :)
    Drugače pa še enkrat vse pohvale za blog, meni je zelo všeč!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm, mislim, da so odzivi in komentarji neodvisni drug od drugega. Nisem se sicer poglabljala v to, tak da nisem ziher. Pa saj se s tem sploh ne obremenjujem. Vsak ima pač svoj okus in to kar mi radi jemo, zagotovo ne more biti všeč vsem, ki pogledajo ta blog.
      Hvala za komentar.

      Izbriši