sreda

Jedilnik, 25. 12. 2013

Božično kosilo:
  • juha
  • piščančje bedre v grahovi omaki
  • tagliatelle 
  • solata
JUHA
Zadnjič sem si kupila telečje kosti za župo in sem danes eno skuhala. Dodala sem seveda korenček in ostale potrebne sestavine za dobro juho. Fina je bila. Zasipala pa sem z rezanci. Pa še malo drobnjaka za povrhu.

PIŠČANČJE BEDRE V GRAHOVI OMAKI
Bedre sem umila in ob kosteh malo zarezala, da so pač hitreje gotove. Začinili sem jih samo s soljo. V ponvi sem segrela olje in na njem popražila meso z vseh strani. Meso sem potem vzela ven.
V ponev sem vsipala narezano čebulo in jo popražila. Dodala sem grah iz pločevinke. Zalila sem z malo jušne osnove in vrnila meso v ponev. Tokrat sem pokrila s pokrovko, da se je začelo dušiti. 
Čez čas sem še začinila z mleto sladko papriko in peteršiljem. Občasno sem premešala in po potrebi dolila še juhe. Na koncu sem dodala eno žlice kisle smetane (žal sem pozabila kupiti sladko smetano), vendar mogoče malo preveč, ker je bilo zelo smetanasto na koncu.

TESTENINE
Tagliatelle oz. tagliete, kot jim jaz ljubkovalno pravim, sem skuhala v slani vodi in jih odcedila. Iz omake sem vzela meso in v omako dala kuhane testenine, premešala ter jih pustila par minutk pokrite, da so se fajn prepojile z omako.
Na krožnik sem najprej servirala tagliete in grah, zraven pa sem pridala še meso. Odlično.

SOLATA
Ponovno zelena solata in repincl. Za jutri še ziher imam, pa mogoče mi bo še za petek ostalo.
Začinjena pa je tako kot po navadi. Z bučnim oljem mi je najljubša.

2 komentarja:

  1. Pozdravljena pridna kuharica dobrih jedi!
    Lepe praznike in srečno novo leto 2014!
    Hvala za zanimive ideje kaj skuhati iz dneva v dan!
    Lp, Daisy

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oh, Marjetica, najlepše hvala za čestitke.
      Tudi jaz želim vam vsem prijetne praznike in vse najlepše v novem letu.

      Lp, Ana

      Izbriši