Zadnje letošnje kosilo:
- porova juha
- kuhana domača klobasa
- pražen krompir
- kislo zelje z bučnim oljem
POROVA JUHA
DOMAČA KLOBASA
Naši pa res znajo dobre klobase nardit. To je namreč delo mojih bratov in sester, svakov in svakinj ter nečakov in nečakinj. Prava družinska klobasa. Za to je še pa toliko bolj dobra.
PRAŽEN KROMPIR
Celi krompir sem skuhala in ga pustila malo, da se je ohladil. Potem sem ga obelila in narezala na rezine. V ponvi sem na olju najprej popražila narezan por, zatem sem dodala narezan krompir in solila. Popražila sem in še malo pretlačila s kuhalnico. Dolila sem malenkost vode, v kateri se je kuhala klobasa. Za boljši žmah.
KISLO ZELJE
Od zadnjič mi je ostalo nekaj kislega zelja. Malo sem ga oplahnila in potem prelila z domačim bučnim oljem in dobro premešala.
Ni komentarjev:
Objavite komentar