torek

Jedilnik, 10. 12. 2013

Na hitrco:
  • kurja juha
  • špageti s tunino omako
  • solata
KURJA JUHA
Spet sem porabila eno mojo domačo jušno kocko, ki sem jo dala kuhat. Zraven pa še korenček in sol. Drugače ne bi bilo dovolj okusno.
Zasipala sem s kupljenimi rezanci, ki pa niti približno niso tako dobri kot domači. Se poigravam z mislijo, da bi jih poskusila sama narediti enkrat. Mogoče še letos.

ŠPAGETI S TUNINO OMAKO
To mi je taka najbolj ejnfoh jed, pa še hitro je perajt. V petnajstih minutah. Res. 
Špagete sem skuhala po navodilu in jih odcedila. V ponvi sem popražila čebulo, česen, tunino iz konzerve in še kečap. V to omako sem vsipala skuhane špagete. Začinila pa sem še z origanom in baziliko.

SOLATA
Kupljena gentile solata. Ta še mi je najboljša.

4 komentarji:

  1. Živijo! Pri nas imamo tudi radi špagete s tuno. Moj recept je tudi zelo enostaven. Priporočam!
    Takole gre: dve mali konzervi tune stresem v kozico in malo prepražim, nato dodam domačo vegeto, kar precej posušenega kopra in na koncu še sladko smetano (lahko tudi malo kisle ;)), in to stresem na odcejene špagete! To je to :)!
    Lep pozdrav! Daisy

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marjetica, kako pripraviš domačo vegeto? Recept pa se sliši zelo slasten. :)

      Lp.

      Izbriši
  2. Ha, ha, ha, recept za domačo vegeto mi je pa dala prijateljica Marjetica, tako da ji rečem kar "Vegeta Meta". Njen recept gre pa takole: 60 dkg čebule, 60 dkg paprike, 60 dkg paradižnika, 60 dkg korenja, 4 glavice česna, šop peteršilja, 60 dkg soli. Vso zelenjavo zmeljemo v multipraktiku, zmešamo s soljo in zložimo v majhne kozarčke. Jaz sem namesto paprike dala enako količino druge zelenjave, ker je hčerka ne mara. Pride kar veliko majhnih kozarčkov, ki jih hranim v hladilniku oziroma sem jih hranila, saj sem že skoraj vse porabila, ... no nekaj pa razdala oz. podarila :). Paziti je treba, da ne dodajaš preveč soli, ker je že vegeta zelo slana.
    Veliko veselja pri kuhanju in lep pozdrav! Dragica
    P.s.: Melancane tudi izgledajo zelo slastno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za odgovor, Dragica. Si moram recept shraniti in ga naslednjo leto sprobati.

      Lep pozdrav, Ana

      Izbriši