Bolj po domače:
- korenčkova kremna juha
- kislo zelje s krvavico
- matevž
- solata
KORENČKOVA KREMNA JUHA
V loncu sem na olivnem olju najprej popražila nasekljano malo čebulo. Potem sem dodala narezano zelenjavo (dva velika korenčka, kos gomolja zelene - verjetno bi morala biti stebla zelene, a tega pri nas ni za dobiti - in en manjši krompir). Malo sem popražila, nato pa zalila z vodo, solila in poprala ter pustila vreti.
Kuhano zelenjavo sem spasirala s paličnim mešalnikom in dodala zvrhano žlico kisle smetane. Dobro sem premešala in servirala. Po vrhu pa sem potresla koper. Zelo je dobra juha bila.
KISLO ZELJE Z KRVAVICO
Meni osebno je bila jed zelo okusna, tudi moj je rekel, da je odlično kosilo.
MATEVŽ
En večji krompir sem obelila, narezala na kocke in ga skuhala v slani vodi. Kuhanega sem odcedila in dodala malo mleka, malo masla in eno manjšo konzervo fižole (seveda sem fižol samo ven stresla, konzerve nisem uporabila). Vse skupaj sem spasirala s paličnim mešalnikom. Mnjami.
Solata sicer ni pasala tu zraven, a jaz sem jo hotela porabiti, da ne bi bila hin do mojega naslednjega kuhanja. Naredila pa sem jo tako kot po navadi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar