četrtek

Jedilnik, 12. 12. 2013

Malo enega, malo drugega:
  • juha
  • pečene perutničke
  • pražena jetrca
  • pečen krompir
  • kuhana cvetača
  • solata
JUHA
Za juho sem najprej na olivnem olju popražila malo nasekljane čebule, dodala sem nariban korenček in še malo popražila. Potem sem zalila z vodo, začinila in pustila vreti. Proti koncu sem zasipala s pšeničnim zdrobom. Pa še malo drobnjaka za okras sem dala gor.

PEČENE PERUTNIČKE
Za moški del moje družine sem pripravila pečene perutničke. Meso sem solila, začinila z rožmarinom in prelila z olivnim oljem. Pekla sem jih dobre tričetrt ure na 200 stopinjah.

PRAŽENA JETRCA
Zase sem pripravila svinjska pražena jetrca, čeprav niti približno niso tako dobra kot na kolinah, ko so sveža. 
Najprej sem popražila čebulo, potem sem dodala narezana jetrca. Ko so se popražila, sem dolila še malo vode in jih poprala. Solila sem jih na koncu. Dobra so bila. Jaz jih imam rada.

PEČEN KROMPIR
Krompirja pa sem toliko spekla, da ga štirje nismo mogli pojesti; nekaj sem še mačkom nastavila. Le kaj sem razmišljala. 
Krompir sem narezala na kocke, ga solila, začinila z rožmarinom in prelila z olivnim oljem. Pekla sem jih zraven perutničk. Bil je slasten, a preveč ga je bilo.

KUHANA CVETAČA
Včeraj sem si je nekaj prišparala, danes pa sem ponovno na sopari skuhala. Zelo je okusna.

SOLATA
Nekaj zelene solate, ko pa je te zmanjkalo, pa še rdeča pesa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar