Predmiklavžev večer:
- kurja juha
- popečen sv. zrezek
- pire krompir
- kuhana koruza
- solata
JUHA
Pa tokrat imam sliko, sem posebej mojemu rekla, naj slika. Da ne bi slučajno pozabil.
POPEČEN SV. ZREZEK
Zraven pa sem nama postregla kutinove rezine v viskiju (samo za odrasle).
Kutine sem očistila in narezala na male koščke. Vodo, sladkor in limonin sok sem zavrela in vanjo dala narezano kutino. Kuhala sem dobrih 10 minut. Potem sem pustila, da se je ohladilo in sem zraven dolila šilček in pol viskija ter nadevala v glaže za vlaganje. To sem naredila že v ponedeljek. Danes pa je te bila prva proba.
Ej, in je zelo dobro. Presenečena sva oba bila. Samo kaj, ko tega pač ni dobro dosti pojest, se lahko napiješ. ;)
PIRE KROMPIR
Kot ponavadi mi ga je uspelo preveč naredit. Ne vem, kaj imam s tem pirejem, vedno mi ga nekaj ostane (govorim sicer o malem ostanku, a vseeno). Enako količino pečenega krompirja pa brez problema zmažemo. No, saj ni važno.
KUHANA KORUZA
SOLATA
Druga polovica od včeraj, tudi tu je bila koruza. Pa se nebeden ni nič pritoževal.
Ni komentarjev:
Objavite komentar