Oh, petek:
- porovo-krompirjeva juha
- bučni rezanci s polenovko
- solata
POROVO-KROMPIRJEVA JUHA
V piskru sem na olivnem olju popražila narezan por in krompir. Zalila sem z vodo in dodala eno mojo jušno kocko. Kuhano sem pretlačla s tlačilcem za pire (al kak se prav reče), začinila s soljo (po potrebi) in dolila mleko. Mnjami.
ŠIROKI REZANCI Z BUČNIMI SEMENI S POLENOVKO
Polenovko sem dobro vsaj umila, dala na pekač, prelila s sladko smetano in potrosla s koprom ter dala pečt. Tak za približno 15 minutk.
Potem sem file malo razkosala in dodala kuhane rezance ter dobro premešala. Čez to sem naribala čisto malo sira in dala nazaj v toplo pečico.
Kljub bojazni, da kaj ne bo vredu, je bilo odlično. Nič ni bilo preveč slano. Očitno ti zamrznjeni fileji niso slani.
SOLATA
Namesto zelene solate sem raje kupila črno redkev in fižol (kar v konzervi). Dodala sem še rdeči radič in vse skupaj zmešala. Seveda z bučnim oljem, kisom, soljo in vodo. Dobra kombinacija.
Kombinacija polenovke in bučni okus?!?!? Se tepe? Izstopa kateri ali se super dopolnjujeta?
OdgovoriIzbrišiMeni je bilo zelo okusno; okus se sicer ne tepe, mogoče pa se malo okus polenovke izgubi. Ima pa polenovka tako čvrsto meso, da tudi v te koščke zagrizeš in jih ne "spregledaš" (če me razumeš).
IzbrišiBOŽANSKO!!!
OdgovoriIzbriši