četrtek

Jedilnik, 28. 11. 2013

Na ta lep, sončen dan:
  • juha
  • sv. kotlet in sv. kosti
  • pražen krompir
  • solata
JUHA
Končno sem kupila mesnate svinjske kosti (hrtelnove kosti po naše) za župco. Še boljše pa je te kosti potem obirat. Mhm...
Dve kosti sem dala kuhat, skupaj z vso potrebno zelenjavo in začimbami. Kar en čas je počasi vrelo. Potem sem precedila in zasipala z mešanico razžvrkljane jajčke in moke. Zelo okusna juha je bila.

KOTLET IN KOSTI
Jaz zelo rada obiram kosti, zato sem sebi pripravila samo to za pojest. Mi je celo bolj všeč obirat kosti, kot pa zrezek jest. 
Moj pa ne obira rad, zato sem njemu kupila en kotlet, ki sem ga začinila s soljo in poprom in potem v ponvi na hitro popekla. Baje, da je bil dober. Nisem ga probala.

PRAŽEN KROMPIR
Če pa kaj paše h kostem, je pa to zagotovo pražen krompir (no, hren paše še bolj). Skuhala sem celi krompir in ga malo ohladila. Potem sem ga obelila in narezala na rezine.
V ponvi, v kateri sem predhodno popekla kotlet, sem popražila eno malo čebulo (nasekljano) in dodala narezan krompir. Solila sem in zalila z malenkost jušne osnove. Odlično.

SOLATA
Za solato sva danes jedla še zadnji repincl. Sezona domačega repincla je tako za letos zaključena. Repinclu sem dodala še malo kuhanega krompirja in ga seveda začinila z bučnim oljem in ostalim, kar še je potrebno. 
Ker ga je bilo bolj malo, pa sva zraven jedla še rdečo peso. Zelo dobra je, čeprav ni domača. Domače je le domače. Vsaj tako pravijo. 
Trenutno poslušam tole slovensko klasiko (če pa ni, pa bi lahko bila).

2 komentarja:

  1. +1!!! OBIRANJE MOJE OMILJENO!!!!! Muaaaa. Naredimo OBIRANJE PARTY xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe. Obiranje kosti je res slastno. Ko smo še imeli koline, je na večerji bilo največje povpraševanje po kosteh. Pečenka je bila kar na drugem mestu.

      Izbriši