Odlično ponedeljkovo kosilo:
- goveja juha
- pečena rebra
- pregrešna melancana
- cvetača v solati
GOVEJA JUHA
Kuhat sem dala en kos govedine, skupaj z razno zelenjavo in začimbami. Pač vse kar je potrebno, da je juha okusna. In je seveda bila. Zelo. Ah, ja. Zasipala pa sem z domačimi rezanci.
PEČENA REBRA
PREGREŠNA MELANCANA
Pripravila sem nadev iz skute, kisle smetane, peteršilja, drobnjaka in suhega čilija. Na vsako rezino sem dala žlico nadeva in zavila v rolo ter dala na pekač. Na koncu sem preko vsega naribala sir in dala za dobrih 15 min v pečico. Ja, istočasno, ko so se rebra pekla. Saj je bil plac.
CVETAČA V SOLATI
Zadnjič sem kupila cvetačo in sem razmišljala, kako jo porabiti in sem našla tale zanimiv recept.
Pripravila sem preliv iz navadnega jogurta, kisle smetane in malenkost kečapa. Premešala sem in počasi dolila malo olivnega olja. Dodala sem še sol, peteršilj in drobnjak ter dobro premešala.
Z nadevom sem prelila ohlajeno cvetačo, premešala in dala v hladilnik, ker se to mora jesti ohlajeno. Saj je dobro, a za moje rahlo na hladno občutljive zobe, ni bilo glih super kombinacija. Morala bi malo prej vzeti iz hladilnika. A po okusu pa je odlično.
REBERCA, REBERCA...včasih prav pašejo. OBVEZNO zarezana po vrhu, da lepo HRUSTA ko daš jih v usta :D
OdgovoriIzbrišiPovejte, pečete kdaj v ponvi? Jaz sem jih enkrat pa so bile super, a nekako se mi zdi da pa ne morem naredit ZAPEČENIH. Bolj so dušene in MLJAAAASK mehke, da kar padejo iz kosti, ampak manjka tisti EXTRA CRUNCH.
Kaj menite? Bi se dalo?
Jaz rebra vedno pečem v pečici, tako je bolj enostavno, ker jih ni potrebno nonstop nadzorovati. V ponvi jih je potrebno obračati, da se ne zažgejo preveč in, kot praviš, so bolj dušene kot pečene.
Izbriši