nedelja

Jedilnik, 24. 11. 2013

Preprosto nedeljsko kosilo:
  • polnjeni šampinjoni
  • popečeno piščančje meso
  • testeninska solata
POLNJENI ŠAMPINJONI
Za spremembo danes nisem juhe kuhala. Smo raje izkoristili lepo dopoldne in smo bili veni na sončeku. Namesto juhe pa sem pripravila eno čisto preprosto toplo predjed.
Štiri šampinjone sem očistila in bete vrezala ven. Kapice sem namazala z olivnim oljem in jih dala na pekač. Bete sem nasekljala. Prav tako sem nasekljala čebulo in jo na olivnem olju  popražila. Dodala sem bete, sol in nasekljan peteršilj. Posipala sem še z malo drobtinami in do konca popražila. S tem sem napolnila kapice in dala pečt za 15 min. Slastno.

POPEČENO PIŠČANČJE MESO
Pač belo meso, soljeno in poprano ter popečeno na olivnem olju. Čist simpl.
Belo piščančje meso oz. prsa so mi fajn, ko hočem na hitro narediti kosilo. So namreč narejena v manj kot desetih minutah in načinov priprave je ogromno. 

TESTENINSKA SOLATA
Imela sem še nekaj pisanih testenin, ki sem jih danes uporabila za solato. Zraven kuhanih testenin pa sem dodala še grah in fižol iz pločevnike, malenkost narezanega pora, narezano rdečo in rumeno papriko ter narezano in popečeno bučko. 
Za preliv pa sem zmešala navadni jogurt, malenkost majoneze, olivno olje, sol in koper. To sem prelila preko solate in dobro premešala. Zelo okusno.
Moj še se je potem olive polnjene s papriko gor nadeval. Pa saj jaz sem jih tudi par zraven pojedla.

4 komentarji:

  1. Pridna punca! Vsak dan kuhaš, pa še dobro izgleda!!!!! Vsa čast!
    Lep pozdrav! Daisy

    OdgovoriIzbriši
  2. IIIIIIIIIII, že včeraj sem mislil napisat. UNITED COLORS OF BENNETON na krožniku. A veste, KUHARICA, kako je meni to simpatično. Hrana se papca tudi z očmi in ko človek vidi takšne PRAZNIČNE BARVE, je takoj na pozitivo obrnjen in PERFEKTNO se poklapa s prihajajočim lepim,veselim ter pozitivnim decembrom!! PRELEPOOOOO

    Pa ne samo to. Še okusno za na vrh.Vedno dobro, zdravo, nič kaj mastno piščančje meso, dobre testenine (pri meni sicer brez majoneze in jogurta, le takšne kot so same po sebi in malo pepražene na dosti čebule ter posipane s GRANA PADANOM) in fiiina vložena rdeča pesa. Polnjeni šampinjoni pa MLJASK. Lahkotni, prijetni, okusni...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. MBrando, tvoje komentarje pa mi je res vedno v veselje brati, ker so tako simpatični in iskrivi. Hvala ti.
      Kosilo pa je bilo res okusno in enostavno za pripravo.

      Izbriši