četrtek

Paradižnikova juha, piščančji medaljoni, pečen krompir, stročji fižol po grško in solata

Skoraj enako kot včeraj:
  • paradižnikova juha
  • koketi/medaljoni
  • pečen krompir 
  • stročji fižol po grško
  • solata
PARADIŽNIKOVA JUHA
Ker mi je ostalo kar nekaj včerajšnjih Luštov (paradižnikov), ki so bili že bolj v slabem stanju, sem se odločila narediti juho. Prav zluštala sem mi je. V loncu sem najprej na olju popražila čebulo in slanino, oboje seveda narezano. Po nekaj minutkah praženja sem dodala še na koščke narezan paradajz in dva lista domače bazilike. Malo sem tudi solila in premešala. Pokrito je počasi vrelo. Hotela sem dolit vodo, pa je toliko vode steklo s paradižnika, da nisem rabila dodajat. No, če bi hotela večjo količine juhe imet, bi morala dolit vodo. Ker pa sem kuhala samo zase, pa sem samo mogoče pol deci dolila. Vse skupaj je počasi vrelo približno 20 minut, nato pa sem precedila. In to je juha. Pri serviranju sem dodala žličko kisle smetane in potrosila s koprom. Se vidi, da je to pravi paradajz. Res je bila okusna.

KOKETI
Ko sem sama, se mi res ne da ustvarjat kaj posebnega, zato sem si kupila piščančje kokete. Danes sem jih v ponvi, na malo olja, samo dobro pogrela. Za tu pa tam so odlični. Za vsaki dan pa ne več tak fejst. Se jih prehitro navoliš. :)

PEČEN KROMPIR
Podobno kot včeraj sem si tudi danes pripravila pečen krompir. A ne čisto isto. Danes sem ga narezala kot malo debelejši pomfri. Začinila sem s soljo in suhim peteršiljem (svežega sem pozabila prinesti z vrta) ter prelila z oljem. Pekla sem dobre pol ure. Ker je dober, mi ga sploh ni težko jesti vsaki dan. 

STROČJI FIŽOL
Saj sem že včeraj omenila, da je zdaj skoraj na dnevnem redu, a ne? In ker mi je včeraj po grško bil zelo okusen, sem si ga tudi danes pripravila. Z eno samo spremembno; danes sem dala dobre tri žlice medu, da je bil še bolj sladkasti. Meni je to res dobra priloga. 

SOLATA
Zelena solata tokrat s česnom. :)

PS: Danes spet brez slik...žal.

4 komentarji:

  1. Ja kaj naj napišem? FOTOGRAFIJEEEEEEE, hihi.
    Edino kar BOM PA RES omenil pa je moja obsedenost s PARADIŽNIKOVO JUHO!!!!!! Jooooooj, kako jaaaaz to obožujem in SEDAJ SEM TAKO POZITIVEN in VESEL, ker grem danes na druženje/razvajanje k družini na Pohorje, tako da bom kojci poslal sms moji dragi maman, da bomo danes imeli PARADIŽNIKOVO JUHO in KROGLICE ali še BOLJEEEEEE, jAAAAAAAAA, na olivcu in česnu popečen črni kruhec!!! Muaaa

    Neumnež sem a ne, da se tako navdušujem nad nečim tako preprosti? me ashamed :>

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Paradižnikova juha je zakon; pa še malo kisle smetane zraven. Mnjam.

      Don't be ashamed, just enjoy good food. :)

      Izbriši
  2. ETO!!! Včeraj dobil kar sem želel. Pri starših na obisku in LE MAMAN mi je izpolnila željo. OGROMNA SKLEDA PARADIŽNIKOVE JUHE, slastne, vroče!! Jedli na terasi. Dodal sem samo še ogromno popra + peteršilj in kroglice. NJAAAAAAAAM :>

    HVALA, HVALA!!! Uživam v preprostosti receptov.
    Njamsek, hihi

    OdgovoriIzbriši