četrtek

Porova juha, puranji zvitki s suhimi paradižniki, kruhovi cmoki, kremna špinača in solata

Nekaj novega:
  • porovo-krompirjeva juha
  • zvitki s suhimi paradižniki
  • kruhovi cmoki
  • kremna špinača
  • solata
JUHA
Malo za spremembo sem tokrat naredila porovo juho. Na maslu sem prepražila en por narezan na debelejše kolobarje. Ko se je malo popražilo, sem dodala še en na kocke narezan krompir in premešala. Počakala par minutk potem pa zalila z vodo. Ko je zavrelo, sem dala na manj, da je počasi vrelo. Začinila sem s soljo in polovičko jušne kocke. Kuhano sem spasirala (pa ne čisto do konca) s paličnim mešalnikom. Pred koncem sem dodala malo mleka in popra. Ob serviranju sem dodala še malo drobanjaka. Slastno.

ZVITKI S SUHIMI PARADIŽNIKI
Navdih za to jed sem dobila pri tem receptu, vendar sem ga seveda malo prilagodila. As usual. Torej, dva večja puranova zrezka sem malo potolkla in začinila (sol, poper, pecilni prašek). Na drobno sem nasekljala štiri suhe paradižnike, ki sem jih prej malo odcedila. Paradižnik sem potem dala na sredo vsakega zrezka in zavila. Pripela oz. zaprla sem ju z zobotrebci. V ponvi sem segrela olje in v njej popražila zvitke z vseh strani. Ko je bilo popečeno, pa sem v ponev vlila še en deci belega vina in ponev pokrila, da se je počasi dušilo še kakšnih 15 min. Nato sem servirala na krožnik in izvlekla zobotrebce. 
Čeprav nimam rada vina v hrani, pa je kljub temu zrezek bil zelo okusen in se vino sploh ni čutilo. Zelo zelo dobro.

KRUHOVI CMOKI
Te sem naredila po že preverjenem receptu. V ponvi sem najprej popražila mlado čebulo in panceto, potem sem dodala na kocke narezan bel kruh. Ko je bilo popraženo, sem dala v drugo posodo in dodala jajce + mleko + kislo smetano skupaj zmešano. Kruh sem še solila, dodala peteršilj in žlico moke. Dobro sem premešala in dala v alu folijo. Zavila sem in dala kuhat v vodo. Dobra kombinacija.

KREMNA ŠPINAČA
Pri pripravi špinače sem si pomagala s tem receptom. V loncu sem na maslu popražla žlico moke in na drobno nasekljano čebulo. Dodala sem natrgane liste špinače, premešala in zalila z mešanico vode in mleka. Začinila sem s soljo, poprom, polovičko jušne kocke in muškatnim oreščkom. Počasi je brbotalo in ko je bilo kuhano, sem dodala še žličko kisle smetane. Zelo je bila okusna, pa še dobro je pasalo zraven kruhovih cmokov.

SOLATA
Tokrat sem porezala vso rukolo na vrtu in jo naredila za solato. Dodala sem tudi eno trdo kuhano jajce. Mnjami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar