Po knjigi:
- juha
- losos z rezanci
- solata
JUHA
LOSOS Z REZANCI
Ta recept sem našla v knjigi Na konici noža (str. 122) in me je pritegnil, da sem hotela sprobati. Jaz bom opisala, na kakšen način sem jaz pripravila to jed, pa saj je v knjigi skoraj enako.
Posebej sem skuhala špinačne rezance; v našem Šparu imajo ravno ene na voljo, pa še ti so kombinirani z navadnimi rezanci. Odcejene rezance sem dala na krožnik, čez pa lososovo omako in malček peteršilja.
Kaj naj rečem o jedi? Mislim, saj je bila dobra, ampak nič kaj vau. Mogoče nisem pripravila tako dobro, kot gospod Veronik. Ne vem. Nekak ni bilo ta pravega okusa oz. kot je moj komentiral: "Losos ni imel posebnega okusa, rezanci nimajo posebnega okusa. Tak prazno je. Ni treba več delat." Mogoče zdaj delam jedi krivico in mislim, da bi se jo splačalo poskusiti. Meni je bilo kar dobro, sem pa res pričakovala nekaj več.
SOLATA
Rukola z domačega vrta. Zelo okusna.
NJAM,NJAM za JUHICO in SOLATIKO!!!
OdgovoriIzbrišiKaj pa glavna jed?
IzbrišiPo prebranem in premisleku o kombinaciji okusov, se pridružujem vašemu mnenju. Morda za probat, za kaj več pa NJET.
OdgovoriIzbrišiNasploh se mi zdi, da bi šli špinačni rezanci bolj v slast z kakšno fiiino smetanovo/masleno in fajn začinjeno omakico z svežimi šampinjoni.
Drugače pa bi rekel, da ravno nisem fan testenin z nekimi dodatki. Ali DOMAČI JAJČNI in PRESNETO OKUSNI ali pa POLNOZRNATI/AJDOVI/PIRINI...
Lososa pa imama, če že, VELIKO VELIKO rajši fiiino zapečenega z hrustljavo skorjico. Tako si ga vsaj sam pripravim. Ni ga boljšega!
Teh polnozrnatih/ajdovih/pirinih ravno ne kupujem, ker ne vem kako kombinirat. Predlogi?
IzbrišiPopečen losos je res najboljši. :)