torek

Piščančja bedra z zelenjavo, testenine in solata

Praznično:
  • juha
  • piščančja bedra z zelenjavo
  • testenine
  • solata
JUHA
V skladu z glavno jedjo sem pripravila tudi kurjo juho. Uporabila sem nekaj drobovine, ki mi jo je mama že zadnjič enkrat dala in jo imam sedaj zapakirano v zamrzovalniku. Sicer vsega ne jem, tako da nekatere stvari dobijo sosedovi muceki. Jem pa jetrca in želodčke. Danes sem imela zraven tudi želodček, ki se je potem znašel v mojem krožniku. Zraven sem seveda dodala še obvezno jušno zelenjavo in začimbe. Kuhano juho sem precedila, dodala korenček (ki se je že kuhal zraven, itak) in zasipala. Tokrat sem pripravila ...hm...kak bi rekla... takšne jajčno-močnate cmoke(?). V skodeli sem imela pol razžvrkljane jajce, dodala sem malo soli in suhega peteršilja, malo masla, dve majhni žlički moke in malo vode. To sem dobro premešala in z žličko devala v juho. Bilo je kar redko, tak da niso glih ta pravi cmoki nastali, ampak dobro je pa bilo. Pa da niso vedno zlate kroglice. :)

PIŠČANČJA BEDRA Z ZELENJAVO

Domača piščančja bedra sem malo solila in poprala. V ponvi sem segrala olje in na njem popekla bedre. Kožica je postala fajn tak popečena, potem pa sem jih vzela ven. Olje, ki ga je kar nekaj bilo, sem odlila in v ponvo dala narezan por, korenček, stročji fižol in grah. Razen pora je vse z domačega vrta. (Uh, kak je luštno iti na vrt in priti nazaj s polno skledo razne zelenjave z kosilo.) Zelenjava se je malo popražila, nato pa sem zalila z juho. Približno eno zajemalko na začetku, potem pa sem po potrebi dolila. V to omako sem dodala meso in pokrila, da se je dušilo, dokler ni bilo vse fajn mehko. Čisto za na konec pa še mala žlička sojine omake. Omaka je na koncu skoraj čisto povrela, a je bilo vseeno zelo sočno in okusno. 

TESTENINE
Za prilogo sem tokrat naredila malo bolj oz. malo manj široke rezance. Skuhala sem jih v slani vodi in odcedila. Ponvo sem malo pogrela in vanjo dala rezance. Malo sem jih porinila na stran in na prazno polovico vlila polovičko razžvrkljane jajce. (Morala sem jo nekak porabiti, pa mi je to edino padlo na pamet.) Nato sem začela mešat, da so se testenine prevlekle z jajco. Verjetno ni glih prav po kitajsko narejeno, a je vseeno okej bilo. Mislim, nič tak fejst posebnega. 


SOLATA
Za solato pa sem tokrat pripravila kumarico, domačo kumarico z maminega vrta. Moje še niti cveteti niso začele, kaj šele, da bi imela kakšno kumarico za pripravit. No, ta je bila odlična in ogromna. Zraven pa česen, pa sol in poper ter obvezno bučno olje, kis in vodo. Mnjam.

POSLADEK
Tokrat sva si privoščila še osvežilni posladek. Le kaj bi to bilo? Slastna lubenica. Sicer je ni bilo več dosti, nekaj kosov, a bila je tako sočna. Še moj sinček je par kosov z veseljem zmazal.

2 komentarja:

  1. NI KAJ POREČT! PERFEKCIJA NA KROŽNIKU.
    Tudi sam tako pripravljam meseka. Popečem, odstranim, pol pa v tej slastni osnovi katera ostane od kurike/purana, pokuham zelenjavo in meseka. Seveda odvzamem zelenjavo in jo dam par minut pred koncem nazaj, saj imam rad na zob + ohranijo se vitamini.

    Juhica pa...klanjam se. Kurje/goveje joj joj. NOSTALGIJA!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Saj vem, da bi zelenjava morala bolj trda ostati, ampak včasih paše tak bolj razkuhano. :)
      Juha pa bo še za danes.

      Izbriši