nedelja

Mesna štruca s proseno kašo, pečen krompir s srajčko in solata

Na ta poseben dan:
  • juha
  • mesna štruca s proseno kašo
  • pečen krompir s srajčko
  • zeljna solata
JUHA
Jušno osnovo sem si pustila od zadnjič, dolila sem vodo, dodala še nekaj začimb in korenček ter zavrela. Ko je bilo kuhano, sem zasipala z ribano kašo in počakala, da se je do konca skuhalo. Mmmm, je bila dobra. S tapravega domačega pišanca.

MESNA ŠTURCA S PROSENO KAŠO
Posebej sem skuhala proso, in sicer eno žlico. Lahko bi tudi malo več, ne bi bilo nič narobe. Mesa sem imela približno 30 dag. V posodi (plastični, pa saj je vseeno) sem zmešala meso, kašo, eno jajce, sol in poper. Ker je bilo malo preveč "mokro" sem dodala še eno žličko drobtin, čeprav v originalnem receptu ni bilo to navedeno. No, to sem potem oblikovala v štruco, dala na pekač obložen s peki papirjem in dala pečt za tričetrt ure. Malo je sicer suho bilo, ker pač zraven ni omake, ampak bilo pa je zelo okusno. Saj pravim, mogoče še malo več kaše, ker se mi zdi, da zdaj ni ravno prišla do izraza.

PEČEN KROMPIR
Cele krompirje, malo manjše, sem dobro umila, namazala z olivnim oljem in dala pečt za malo več kot eno uro. Mislim, da je bilo skoraj uro in pol. Ko sva jedla, sva si po potrebi solila in dodala malo kisle smetane za boljši okus. Tudi tak krompir je dober za pojest; pa čisto sem se že navdila kožico jest. 

SOLATA
Zeljne list sem ločila in ta trde dele odstranila. Mehke liste sem narezala na drobne rezine, jih solila in z roko fajn pomučkala, da so se malo zmehčali. Pustila sem stati skoraj eno uro, da je res postalo mehko. Zraven pa sem dodala (že na začetku) malo rdeče in malo zelene paprike. Na koncu pa sem dodala malo česna, poper, bučno olje, belo olje, kis in vodo ter dobro premešala. Mmm, je bila dobra solata, pa sploh nimam rada zeljne solate. Mislim, da bom končno pogruntala finto :)

2 komentarja:

  1. MM zelo dobro in preprosto. Se mi dopade takšna izvedba štruce. Bo treba DEFINITIVNO probat.
    Ja seveda, krompir pa vedno z olupkom, saj je tam največ vseh mineralov...

    OdgovoriIzbriši