ponedeljek

Jedilnik, 15. 4. 2013

Danes:
  • goveji golaž
  • polenta
GOVEJI GOLAŽ
Danes se mi je tako zaluštal, pa sem ga pač skuhala. Sicer nisem bila najbolj zadovoljna, ker sem dobila neki žilavi kos mesa, in čeprav je vrelo eno uro in pol, je še vedno bil žilav. Sem bila razočarana, pa tak so se mi sline cedile. ;)

Najprej sem dala pražit čebulo, tudi mogoče malo preveč. (Nekak mi danes ni šlo od rok). Potem sem dodala meso in začimbe: sol, poper, rdeča paprika, majaron, timijan. Počakala sem, da se je malo popražilo, nato pa zalila z vodo in pustila počasi vreti. Vmes sem občasno premešala, dolila vodo in proti koncu še začimbe. 
Pa pred koncem sem vzela meso ven in malo pretlačila čebulo, da je bolj na omako prišlo. Pa še kečapa sem nekaj dodala v omako. Pa saj je bilo okusno, samo to meso me je motlo.

POLENTA
Čisto klasična priloga h golažu. Pa sveža žemljica. :)

2 komentarja: