sobota

Jedilnik, 16. 3. 2013

Na hitro:
  • juha
  • rižota z morskimi sadeži
  • zelena solata
JUHA
Dala sem kuhat korenček in cvetačo, dodala sem govejo jušno kocko. Zasipala pa sem z rezanci. Na koncu je bila malo preveč gosta in začinjena, zato sem dolila še malo vode. Na koncu je dobra bila.

RIŽOTA

Posebej sem skuhala riž, neslanega. Potem pa sem naredila omako. Najprej sem na olivnem olju popražila čebulo, dodala strt česen in nato zmrznjene morske sadeže. Začinila sem s soljo (ker riž ni bil slan), peteršiljem, baziliko in origanom. Malo sem dušila, da so se odtalili, nato sem dodala malo kečapa in smetane za kuhanje. Na koncu sem zmešala z rižoto, dala na krožnik in potrosila s peteršiljem. 

SOLATA
Zelena solata + rdeči radič.

Ni komentarjev:

Objavite komentar