sreda

Jedilnik, 11. 11. 2015

Martinova pojedina:
  • goveja juha
  • čebulna bržola
  • pire krompir
  • solata
ČEBULNA BRŽOLA
Goveje zrezke (bržola, itak) sem solila in poprala, po eni strani sem jih pomokala, po drugi pa namazala z zenfom. Potem sem jih popekla v vroči ponvi, najprej na pomokani strani. Popečene sem dala ven in v ponvi na maslu, ki sem ga dodala, popražila nasekljano čebulo. Zrezke sem dala nazaj not, zalila z jušno osnovo in pokrito počasi dušila do mehkega. Vmes sem še dolivala juho. Za prste polizat dobro sem naredla.

PIRE KROMPIR
Jah, to imajo deca radi. 

SOLATA
Domača solata. Endivija že gre počasi h koncu, mogoče še za 2x; radiča pa še je precej. Bom pa ga zdaj malo pustila, da glave naredi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar