ponedeljek

Jedilnik, 31. 3. 2014

Še zadnji marčevski dan:
  • pasulj
  • makaroni
PASULJ & MAKARONI
Danes sem si zaželela nekaj čisto enostavnega in preprostega za pojest. Spomnila sem se na pasulj in ga po svoje tudi pripravila. V loncu sem na vročem olju najprej popražila eno nasekljano čebulo. Vmes sem mešala in malo tudi zalivala z jušno osnovo, da se ni prismodlo.
Korenček in malo zelene sem narezala na kocke ter vsipala v lonec. Fižol, ki sem ga že zjutraj namočila, sem odcedila in prav tako vsipala v lonec. En par kranjske klobase sem narezala na kolobarje in tudi to se je znašlo v loncu. Začinila sem z majaronom, timijanom in rdečo papriko. Zalila pa sem z jušno osnovo. Počasi sem kuhala, dokler ni bil fižol mehek. Občasno sem premešala in zalila še z vodo.
Proti koncu sem naredila podmet iz Gustina in rdeče paprike. To sem vmešala v pasulj in še malo povrela. Pa še poprala sem na koncu in bilo je gotovo.
Za prilogo sem skuhala makarone. Vem, da eni kar skupaj skuhajo, jaz pa sem pač raje posebej skuhala. Tak mi je bolj všeč. Zelo je bila dobra jed, nekaj pa še mi je ostalo za jutri. Torej bo jutrišnje kosilo isto kot današnje.


4 komentarji:

  1. Zna bit zelooo okusno. bom v kratkem tudi sama skuhala.

    OdgovoriIzbriši