sreda

Jedilnik, 2. 4. 2014

Nekaj drugačnega:
  • juha
  • sv. kare v omaki
  • zdrobovi cmoki
  • solata
JUHA
Spet sem skuhala sv. kosti, tokrat sem pustila juho, da je res počasi vrela oz. brbotala. Učinek si lahko pogledate na sliki in presodite ali je bolj čista ali ne. Tokrat smo si pa kar zlate kroglice not dali. Pa sveži drobnjak z vrta. Mnjami.
Zdaj en dan, ko bo čas, bom pa spet pripravila domače rezance. Že komaj čakam.

SV. KARE V OMAKI
Delala sem po tem receptu in je res bilo odlično. Zrezka sem najprej potolkla, solila in poprala nato pa v ponvi popražila z obeh strani. Potem sem ju vzela ven in v ponev vsipala nasekljano šalotko. Malo se je popražila in dodala malo Gustina (namesto moke), žličko gorčice in tri manjše narezane kisle kumare. Zalila sem z jušno osnovo in premešala ter malo pokuhala. Čez čas sem vrnila zrezka nazaj v omako in še malo podušila. Vmes sem še malo juhe dolila in premešala. Odlično.

ZDROBOVI CMOKI
Danes sem pač nekaj drugačnega hotela sprobat, pa sem naletela na to zanimivo prilogo. Recept sem si sicer prilagodila na dve osebi in je bilo glih dovolj za vse nas.
Najprej sem v soljenem mleku skuhala pšenični zdrob. Po moji matematiki bi naj uporabila 100g, ampak mi je to bilo preveč. Tak da sem v bistvu na 2,5dl mleka dala štiri žlice zdroba. Meni se je zdelo glih fajn, da je en tak gosti zdrob nastal. V vročega sem vmešala žličko masla.
Ko se je ohladil, sem vanj vmešala še eno jajce in nekaj nasekljanega drobnjaka. Zavrela sem vodo, potem pa jo dala na malo temperaturo, da ni vrela, ko sem jaz cmoke not devala. Cmoke sem oblikovala z roko, da sem male kroglice naredla in jih dala v vodo. Potem pa sem spet nastavila, da je začelo vreti in ko so priplavali na površje, so bili kuhani. Odcedila sem jih in servirala. Zelo je bilo okusno.

SOLATA
Zelena solata s česnom ...

4 komentarji:

  1. Pozdravljena, tako simpatično opisuješ svoje kuhanje da se ti moram oglasiti. Tudi jedilnike imaš zanimive, predvsem je pa luštno brat kako ti to delaš. S katerega konca pa si doma? Imaš eno narečje, pa nisem še pogruntala. Srečno še naprej. Pozdrav, Mojca

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mojca, hvala za tvoj prijazni komentar. Lepo je brat tako spodbudne besede. Narečje imam, vendar ga ne uporabljam vedno. Sem pa s Prlekije.
      Lep vikend, Ana

      Izbriši
  2. Res si zelo simpatična, pa zelooo pridna. Poleg tega , da vsak dan kuhaš, še vsak dan to objaviš in poslikaš.:-)
    Velikokrat si pogledam tvoje recepte, sploh takrat, ko ne vem kaj kuhati.
    Veliko kuharskih užitkov in dobrih receptov.
    LP, Urša

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Urša, hvala tudi tebi. Res sem vesela, ko preberem tako luštne komentarje.
      Saj imam čas kuhati; kadar pa ga nimam, pa se kako drugače znajdemo, največkrat pa nam skuha kar tašča.
      Za slikanje je odgovoren moj dragi, da še njega malo vključim v ta proces. ;)

      Tudi tebi želim vse lepo.

      Lp, Ana

      Izbriši