ponedeljek

Jedilnik, 20. 1. 2013

Nekaj preprostega:
  • enolončnica
  • palačinke
ENOLONČNICA
Že en čas sanjam o eni dobri enolončnici, ko ni treba drugega delat, kot zelenjavo narezat in jo dodajat v lonec. Pa še dobra je.
Najprej sem si pripravila zelenjavo, kar pomeni, da sem jo umila in narezala. Uporabila pa sem mlado čebulo, por, korenček, papriko (rdečo, rumeno in zeleno), brokoli, cvetačo in ohrovt. In ker brez mesa pač ne gre, sem narezala še kos telečjega stegna. 
V loncu sem na olju najprej popražila čebulo in por. Temu sem dodala meso in tudi na hitrco popražila. Zalila sem z včerajšnjo jušno osnovo in dodala korenček. Začinila sem še dodatno (ker sem morala doliti še vodo) s soljo, timijanom, majaronom in zeleno. Počasi se je kuhalo, čez čas pa sem dodala še preostalo zelenjavo.
Enolnočnica je bila čisto po mojem okusu, ker je bila zelo gosta. Takšne imam jaz najraje. Pa še kos kruha zraven, pa je okusno kosilo perajt.

PALAČINKE
Imela sem celo voljo palačinke pečt. Spravla sem se delat ameriške puhaste palačinke po receptu Novakovih. Vse lepo in prav, a pozabila sem ločiti rumenjake in beljake, da bi naredila sneg. Te pa sem pač vse skupaj zmiksala, pa so glih tak bile dobre. Samo puhaste niso bile preveč. Zmazali pa smo vse (pa čeprav je bilo nekaj kar za večerjo).

2 komentarja:

  1. Točno tako! Naj se samo kuha, ti pa medtem lepo štrikaš ali pa navijaš lase živčno okoli prsta, ko prebiraš dnevni časopis ter nove dogodivščine naših politikov :)

    Glede palačink pa, draga naša, porečem da že izgledajo SLASTNO, kaj šele da se z njimi bašeš!! Nedvomno bi tudi NOVAKOVA oz. LUKA porekel; PER EXCELLENCE! hihi
    Takšno prijetno, toplo, okusno nostalgično kosilo...


    Zanimivo, saj sem si tudi sam včeraj naredil enolončnico, a sem razočaran nad rezultatom vrgel koruzne cmoke v wc, polovico sklede na pa silo pojedel. Danes popravljam recept in dodajam zadeve xD
    Jap, tudi najboljšejšim se zgodi.
    Je pa zato večeraj bila toliko bolj okusna!!!

    P.S: Kaj si vi dajate na palačinke najraje. Če že???
    Meni še sedaj po glavi brzi spomin na najbolj einfoh namaz ever. A meni tako dober, saj sem ljubitelj sladko/kislega.
    Samo limona sveža + hrustajoč sladkor.
    Drugače pa domače marmelade. Diabetične...torej da niso uber sladke. NJAAAM. Zadnje čase pa domača skuta s koščki prave čokoljat, pa kakšnimi semeni/oreščki!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, ali pa gledaš TV in pozabiš ločit jajca za palačinke. :)

      Na teh ameriških palačinkah imam najraje javorjev sirup, a nam ga je zmanjkalo, zato smo si včeraj dali kar marmelado gor.

      Izbriši