petek

Jedilnik, 17. 1. 2014

Petkovo kosilo:
  • juha
  • puranji zrezek
  • zelenjavni zvitek
  • solata
JUHA
Juha od včeraj, spet pa sem dodala korenček. Zasipali pa smo si kar z zlatimi kroglicami. Dodala pa sem še drobnjak.

PURANJI ZREZEK
Kupla sem dva puranja zrezka, pa mi je mesar tak velika narezal, da sem enega kar v skrinjo dala. Drugega sem najprej potolkla, potem pa prerezala na pol in je bilo čisto dovolj za nas tri.
Potolčeni zrezek sem solila in ga v ponvi na olivnem olju popražila. Potem sem dala meso na krožnik, posula s parmezanom in dala v toplo pečico, da se je sir raztopil. Mnjami.

ZELENJAVNI ZVITEK
Še od zadnjič sta se mi dva lista vlečenega testa pokatala po hladilniku in je že bil skrajni čas, da ju porabim. In sem se spomnila na zelenjavne zvitke. 
Cvetačo, brokoli in rumeno papriko sem narezala na čisto manjše koščke, korenček pa sem naribala. Čebulo sem nasekljala in jo v ponvi popražila. Dodala sem narezano zelenjavo in jo tudi na hitro popražila. Začinila pa sem samo s sojino omako. 
Vsak list testa sem prerezala na pol, tako da sem dobila štiri zvitke. Testo sem najprej malo premazala s toplo vodo, na sredo dala nekaj zelenjave in zavila. Vse štiri sem premazala s sezamovim oljem in dala pečt za 15 minut. Odlično.

SOLATA
Še zadnja porcija dive. Končno sva se je rešla, čeprav mi je zdaj že prav všeč postala. Spet sem jo naredila s česnom. Pa z bučnim oljem seveda.

Ni komentarjev:

Objavite komentar