sreda

Jedilnik, 8. 1. 2014

Bolj domače kosilo:
  • pečena kašnica
  • kisla repa
  • fižol
PEČENA KAŠNICA
Krvavica oz. po domače kašnica je domača, naše izdelave. Dala sem jo pečt za približno tričetrt ure na 180 stopinj. Pred peko sem malo zaseke dala gor. 

KISLA REPA
Repo sem malo umila in jo dala v pisker. Dolila sem malo vode, poprala in dodala še lovorjev list. Skuhala sem, pred koncem pa sem naredila podmet iz vode, Gustina in kisle smetane. Mnjami.

ZAČINJEN FIŽOL
Kupla sem suhi fižol in sem ga že snoči dala namakat. Ker se baje mora, da je potem relativno hitro kuhan.
Danes sem ga skuhala (vrelo je vsaj eno uro). Pa je bil na koncu malo razkuhan. A nič ne de, smo ga kljub temu pojedli (Nekaj pa še je za jutri ostalo, ker sem preveč skuhala. Si bom že nekaj izmislila, da ga porabim.).
Pa še malo domače zaseke sem spražla in jo polila po kažoli (tudi en domač izraz za fižol), da je bila malo začinjena.

Ni komentarjev:

Objavite komentar