sreda

Jedilnik, 17. 7. 2013

Preprosto kosilo:
  • juha
  • pohane perutničke
  • testeninska solata na rukoli
JUHA
Štrclje od perutničk sem dala kuhat, zraven pa jušno zelenjavo in začimbe. Precejeno juho sem zasipala z rezanci. Pa še za jutri imam eno porcijo.

POHANE PERUTNIČKE
Perutničke od domačega piceka sem imela. Prerezala sem jih na pol in začinila (sol, poper, čili). Spanirala sem jih (moka + jajce + drobtine) in ocvrla v olju. Pri perutničkah je fajn, da so hitro gotove. Pa tak fajn hrustljave so bile. 

TESTENINSKA SOLATA NA RUKOLI
Za take vroče dni je hladna testeninska solata krasna jed. Skuhala sem svederce in jih pustila, da so se malo ohladili. V tem času sem pripravila zelenjavo. Obelila sem kumaro in jo narezala na kocke. Eno rumeno papriko sem prav tako narezala na kocke. Dodala sem narezano šalotko. Pol bučke sem narezala na kocke in jih popekla. En korenček sem naribala. Zelenjavo in svederce sem dala v eno skledo in prelila s prelivom (kisla smetana, majoneza, olivno olje, malenkost gorčice, peteršilj in drobnjak). Dobro sem premešala.
Servirala sem na posteljici iz domače rukole. Okrasila pa sem z listom domače bazilike. Pravzaprav je bila vsa zelenjava z mojega vrta; nič škropljeno, nič "umetno". Okusno na kvadrat. 

2 komentarja:

  1. Jooooooj POHANE PERUTNIČKE!!! Teh pa nisem že celo večnost!! Doma jih sicer ne delam/delamo, a če si jih privoščimo pol obvezno pri Stari Lipi v MBju pod obronki POHORJA. Klasika že leta in leta...

    A veste da ste mi dali super idejo, saj sem si že večX rekel, da si bom naredil testeninsko solato. Sedaj ko je takšna vročina.
    Zjutraj skuham testenine, pol pa lepo hladne v solato in NOM NOM. Sila paše, ko prideš iz pekla domov in se ob časopisu dol vsedeš ter NJAM NJAM :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se opravičujem za pozen odgovor; smo bili na dopustu.

      Testeninska solata v tem času res prija. Pa še veliko domače zelenjave se najde na vrtu, da je res osvežilna.
      Dober tek:)

      Izbriši