torek

Kranjska klobasa, pražen krompir in kislo zelje z bučnim oljem

Po domače:
  • juha
  • kranjska klobasa
  • pražen krompir s čebulo
  • kislo zelje z bučnim oljem in popečeno slanino


JUHA
Nobena juha se ne poje tak vroča, kot se skuha :) Res je; tako in drugače... Malo za hec, midva sva jedla pravo juho z rezanci.

KRANJSKA KLOBASA

Vedno kupim Košakovo, pa ne vem zakaj. Pa en par imava midva čisto dovolj; drugače se samo nažirava. Kranjsko jaz kuham približno pol ure, v vodi seveda:) Včasih to vodo uporabim za juho; ne pa vedno. Zraven pa paše gorčica (OBVEZNO). 



PRAŽEN KROMPIR
Vsak ve, kak se pražen krompir pripravi. Pa bom vseeno napisala postopek, kako jaz pripravim krompir. En čas ga nisem mogla jest; sem se ga v mladosti preveč najedla, saj ga je mama skoraj vsaki dan skuhala. Zdaj ko kuham sama, pa ga počasi uvajam na jedilnik in k nekaterim jedem prav paše. 
Za naju dva ponavadi skuham 4 srednje velike krompirje. Počakam, da se malo ohladijo in jih narežem na rezine. V ponvi segrejem olje in na njem popražim čebulo (včasih por, kar še je boljše:) in nato strt česen. Takoj ko česen zadiši, dodam krompir. Začinim s soljo in premešam. Vedno dolijem malo juhe, da ni preveč suh. In potem ga spražim. In to je to:)

KISLO ZELJE
Kislo zelje prelijem z bučnim oljem (ta pravim domačim oljem); tokrat sem dodala še malo popražene slanine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar