Nedeljsko kosilo (malce bolj spešal:):
- goveja juha z jajčko
- svinjski kare v pomarančni omaki
- duchess (dučes) krompir
- zelena solata s kalčki
JUHA
Še od včeraj mi je ostala čista juha; zasipala sem z jajčko.
Sv. kareje s kostjo sem potolkla, posolila in popoprala. Na olju sem jih popekla z obeh strani. Popečene sem vzela ven in v isti ponvi popražila por ter zalila z mešanico kokošje juhe in kečapa. Pustila sem, da je malo povrelo, nato pa sem vrnila kareje v ponev in dodala na rezine narezano pomarančo. To sem potem še malo pokuhala.
DUCHESS KROMPIR (Na tem linku je pravi recept za ta krompir)
Čisto simpl je naret; v bistvu se naredi pire krompir in dodatno še začinim z muškatnim oreškom. Pire krompir sem nato dala v vrečko za krašenje (tisto, ko maš razne nastavke zraven, pa npr. torto okrasiš s smetano) in naredla takšne "kupčke" v pekač (obložen s peki papirjem). Nato sem dala v ogreto pečico in pekla približno 15 min pri 200 stopinjah (malo manj). Pozabla pa sem namazat z beljakom, da bi se malo bolj svetli. Kljub temu pa je bilo dobro. Okus je skoraj isti, kot navadni pire krompir, gre pa se samo za drugačno obliko:)
SOLATA
Zelena solata, pa sojini kalčki.
Ni komentarjev:
Objavite komentar