petek

Jedilnik, 2. 11. 2012

Kosilo na hitro:
  • juha
  • piščančji cordon blue
  • pečen krompir (tokrat s čilijem)
  • mešana solata 
JUHA
Če hočeš kosilo na hitro je potrebno uporabiti jušno kocko. Pa drugega dela ni, kot da olupiš kocko in jo vržeš v vrelo vodo. Pa zasipaš na koncu. Včasih uporabim rezance, včasih zlate kroglice, včasih kakšno variacijo z jajčko, včasih fritate, včasih prave palačinke.

PIŠČANČJI CORDON BLUE
Že predpripravljane dam v ponev in jih počasi popekam. Okusni so za tu pa tam :)

PEČEN KROMPIR
Ponovno na kocke narezan krompir (takega imam najraje:). Preden ga začinim, ga do suhega obrišem. Tako se začimbe boljše primejo (se mi zdi). Začinila sem s soljo, poprom in suhim čilijem (jaz ne dam preveč, ker nimava rada preveč pekoče) ter prelila z olivnim oljem. Vedno dam pečt v segreto pečico na 200 stopinj. Tokrat za 45 min. Nič ne mrdam krompirja, samo 2x sem dolila čisto malo vode.

SOLATA
Endivija, rdeči radič, špinača, paprika, česen in preliv.

Ni komentarjev:

Objavite komentar