Malce po kitajsko:
- juha
- govedina po kitajsko
- riževe testenine
- špinača z avokadom in bučnimi semeni
JUHA
Sicer ni kitajska, ampak navadna z zlatimi kroglicami.
GOVEDINA PO KITAJSKO
Govedino, jaz sem uporabila kar stegno, sem narezala na trakove in jih zalila s sojino omako ter pustila dobrih 30 min, da se je prepojila. Po pravem bi naj tu zraven bilo še riževo vino, ampak ... Po tem času sem meso odcedila, čeravno ni dosti omake ostalo, in ga dala v koruzno moko (uporabila sem polento). V ponvi sem segrela olje in na njem na hitro popražila govedino. To sem potem odstranila in dodala narezan por, bambusove vršičke in sojine kalčke. Malo sem pustila, da se je popražilo nato pa ponovno dodala govedino, zalila z vodo in dušila. Na koncu sem začinila še s soljo in mletim ingverjem.
RIŽEVE TESTENINE
Skuhane v slani vodi. Ocejene. Postrežene. Same po sebi nimajo ravno nekega okusa, mora biti zraven omaka. So pa fajn za spremembo.
ŠPINAČA Z AVOKADOM IN BUČNIMI SEMENI
Ni komentarjev:
Objavite komentar