ponedeljek

Jedilnik, 8. 10. 2012

Mexican style:

  • juha
  • piščančja tortilja


JUHA
Ni ravno Mexican style, je čist navadna.

PIŠČANČJA TORTILJA
...da si jo sam zaviješ. Tak je najboljša. Tortilje kupim šparove, rabim pa še salsa omako (medium), piščančja prsa, zelenjavo (paradižnik, paprika, koruza, kumara ali kar imam na voljo v hladilniku/na vrtu), nariban sir in kislo smetano.
Piščančja prsa narežem na majhne kocke. V ponvi na olju najprej prepražim čebulo, dodam meso in začinim samo z vorčester omako. Meso je itak hitro popečeno. 
V tem času (ali pa že prej) narežem zelenjavo na male kocke, naribam sir, pripravim na mizo,...
Preden začneva, dam tortilje za nekaj sekund (dobrih 10) v mikrovalovko, da se segrejejo in so fajn mehke. Nato pa se začne basanje na tortiljo (salsa omaka, mesek, zelenjavica, sirček, kisla smetana), zavijanje in na koncu basanje v usta :)
Druga slika ni ravno moj fotografski presežek, ampak za demonstracijo bo okej.


Ni komentarjev:

Objavite komentar