sreda

Jedilnik, 10. 10. 2012

"V tokratni Kuhinjici":
  • juha
  • puranji šnicl
  • riž s curry-em
  • rdeča pesa
JUHA
Vedno paše, skoraj ne znam skuhati kosila brez nje. 

PURANJI ŠNICL
Puranji mesek je tudi dober za dunajske šnicle:) Zrezke najprej potolčem, začinim (sol in poper) in paniram (moka, jajce, drobtine / včasih drobtinam dodam tudi sezam ali pa koruzne kosmiče) in cvrem v segretem olju. Ponovno je treba pazit, da olje ni prevroče ali premrzlo, pa da se na eni strani lepo zlato rjavo speče preden se obrne. 

RIŽ S KARIJEM
Najprej sem v loncu raztopila maslo, dodala čisto malo olivnega olja in por. Ko se je malo popražil, sem dodala curry in skoraj takoj zatem riž. Vse skupaj sem zalila z vodo in solila ter pustila, da se je skuhalo.

RDEČA PESA
Do I need to say/write anything more?

Ni komentarjev:

Objavite komentar