Tokrat bolj morsko kosilo:
- juha
- pečena orada v vinu
- popečen krompir z vegeto
- bučkini zvitki
- zelena (mehka) solata s koruzo
PEČENA ORADA V VINU
Orado (očiščeno seveda) sem posolila, popoprala in prelila z olivnim oljem. To sem dala pečt na 200 stopinj. Nastavla sem 45 min. Potem sem naredila preliv/omako (whatever) iz vina, olivnega olja (par kapljic), vode (malo več kapljic), rožmarina, stisnjenega česna in lovorovega lista. Približno 15 min pred koncem sem ta preliv zlila po ribah in spekla do konca. Takoj je fajn zadišalo po vinu, vendar omaka, ki je nastala, ni imela okusa po njem. Bila pa je njami :)
POPEČEN KROMPIR Z VEGETO
To pa mislim, da je celo moj izum. Kolikor je pač neka jed lahko izum:) Krompir sem narezala na kocke in ga skuhala v slani vodi. Potem sem ga odcedla in ga dala v ponev na segreto olje. Začinila sem z vegeto in še malo popekla.
BUČKINI ZVITKI
SOLATA
Paše zraven. Pa kozarček vina tudi:)
Ni komentarjev:
Objavite komentar