četrtek

Gobova juha, puranje rulade z lešnikovim nadevom, lešnikova omaka in testeninska solata

On the menu today:
  • gobova juha (domača)
  • puranje rulade z lešnikovim nadevom
  • lešnikova omaka
  • testeninska solata
GOBOVA JUHA
Na olju sem najprej popražila por, dodala strt česen in nato gobe (zmrznjene jurčke). Ko so se malo odtalili, sem zalila z vodo in dodala govejo kocko in nariban krompir. Aja, pa še peteršilj;) To je potem vrelo skoraj pol ure, proti koncu pa sem dodala še smetano za kuhanje in še malo povrela. Super je bilo. Po mojem bi brez krompirja glih tak bilo zelo okusno; mogoče še celo boljše.

PURANJE RULADE Z LEŠNIKOVIM NADEVOM 
Puranje zrezke sem fajn potolkla, da sem jih malo stanjšala. Nato sem jih posolila in popoprala. Nadevala sem jih z lešnikovim nadevom (meča belega kruha, mleti lešniki, nasekljan por in malček mleka). Zavila sem jih v rulado, prepičla z zobotrebci, prelila z olivnim oljem in dala pečt. Peklo se je eno uro pri 200 stopinjah. Po pol ure sem temperaturo znižala na 180 stopinj.


LEŠNIKOVA OMAKA 
Na olju sem popražila por, dodala mlete lešnike in zalila s smetano za kuhanje in vodo. Dala sem preveč lešnikov, zato je bila omaka zelo gosta in preveč lešnikova :) Ampak paše k puranjemu mesu.

TESTENINSKA SOLATA 
Skuhala svederce. V skledo sem dala narezan paradižnik, por, koruzo, nariban korenček in tuno s konzerve. Dodala sem kuhane svederc in začinila z mešanico majoneze, kisle smetane in olja iz tunine konzerve. Mislim, da je to to :) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar