ponedeljek

Jedilnik, 15. 10. 2012

Tokrat nekaj na žlico:
  • goveji golaž
  • pire krompir
GOVEJI GOLAŽ
Pri golažu je najbolj pomembno, da imaš enako količino čebule kot mesa. Drugače golaž nima pravega okusa. Za dober golaž mora biti govedina malo mastna, ne kupovat suhega kosa, ker ni primerno za to jed. 
Za naju dva potrebujem bolj malo mesa, zato uporabim eno veliko čebulo ali pa dve srednji. Narežem na kocke in dam v lonec ter dušim. Imam pokrit lonec, čebulo solim, vmes pa mešam in dolivam vodo. To delam vsaj pol ure, če ne še več, da se čebula dobro pokuha. Počakam, da voda izhlapi nato dodam na kocke narezano govedino. Solim, popram, začinim z rdečo papriko, dodam lovorjev list in počakam da meso zakrkne in spusti vodo. Ko zmanjka te vode, začnem dodajati dokler končno ne dolijem skoraj pol lonca. Pustim, da počasi vre uro pa pol do dve uri. Vmes po potrebi premešam in dolijem vodo. Pred koncem dodam Fant za golaž, malo kečapa, rdeče paprike in ostalih začimb po potrebi.

Zraven paše pire krompir in beli kruh.


Ni komentarjev:

Objavite komentar