nedelja

Jedilnik, 9. 3. 2014

Pravo nedeljsko kosilo:
  • juha
  • pečena rebra
  • pečen krompir
  • bučkini polpeti
  • kuhan stročji grah
  • regrat in rdeča pesa
JUHA
Juho sem imela od včeraj, tako da sem danes v njej samo korenček skuhala in jo potem zasipala z domačimi rezanci. Pa še na drobnjak nisem pozabila.

PEČENA REBRA & PEČEN KROMPIR
Rebra sem dobro nasolila, malo poprala, malo posula z rožmarinom, nanje sem narezala tudi česen in rdečo čebulo. Namesto olja sem dala gor malo zaseke in dolila še nekaj vode v pekač. Pekla sem več kot eno uro na dobrih 200 stopinjah. 
V vmesnem času sem obelila dva krompirja in ju narezala na kocke. Solila sem in dodala peteršilj. To sem potem vsipala k rebram, da se je skupaj speklo. Vmes sem še malo kaj premešala in po potrebi dolila malo vode. 
Na koncu pa sem še žar funkcijo vklopla, da se je tak po vrhu vse fajn zapeklo. Zelo je bilo slastno. 

BUČKINI POLPETI & STROČJI GRAH
Eno bučko sem obelila in naribala. Dala sem jo na cedilo in solila, da je spustila vodo. Zamešala sem si jajčno maso, in sicer iz dveh jajc, ene žlice moke, ene žlice drobtin, soli in nasekljanega peteršilja. To je malo počivalo.
Čez čas sem naribano bučko dobro ožela in vsipala k jajčni masi. Premešala sem. V ponvo sem na pogreto olje dala žlico mase in jo razgrnila, da so nastali polpeti. Obrnila sem in popekla še z druge strani.
Stročji grah sem umila in ga na pari skuhala. Potem pa sem ga takega servirala zraven. Za hrustljavo zelenjavno prilogo. Odlični sta bili obe.

REGRAT IN RDEČA PESA
Na vrtu sem nabrala regrat in ga natrebila ter dobro umila. Naredila sem ga s kuhanim krompirjem in z bučnim oljem. Zraven pa sem ponudila še rdečo peso.


2 komentarja:

  1. Všeč mi je raznolikost, pa seveda solata. BOŽANSKA...
    Polpetki, oz. kandelabri po moje pa će se naredi ohne moka nastane bučkina omleta in super ideja za eno fiino ajnfoh lahko večerjo. Zraven pirin toast s kakšnim sirom ali kljobasic, pa sem perajt za aja aja :>

    Mi pa je kombiniranje okusov BOŽANSKO!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Omleta varianta tudi ni slaba ideja. Naslednjič poskusim.

      Izbriši