četrtek

Jedilnik, 20. 3. 2014

Danes:
  • juha
  • popečena puranja prsa
  • pire krompir z drobnjakom
  • ohrovt v omaki
  • solata
JUHA
Od včeraj sem imela še nekaj juhe, v kateri sem danes skuhala še korenček. Zasipala pa sem z rezanci in na koncu dodala še drobnjak. Še zadnji iz skrinje, zdaj pa začnem friškega uporabljat. Končno.

POPEČENA PURANJA PRSA
En velik kosi prsi sem imela. Narezala sem ga na kocke in ga na olivnem olju popekla. Začinila pa sem samo s soljo. 

PIRE KROMPIR Z DROBNJAKOM
Naredla sem pire po čisto običajnem postopku. Ko pa sem ga pretlačla, pa sem dodala še narezan svež drobnjak. Mnjami. Kak je mali rad jedel ta krompir. Še bomo to jedli.

OHROVT V OMAKI
Včeraj me je ena gospodična v komentarju vprašala ali ne blanširam ohrovta pred uporabo. Ko sem začela uporabljati ohrovt sem to počela, kasneje pa sem nehala. Tako sem danes malo poguglala in na forumih videla, da nekateri to delajo, nekateri ne. Sem pa našla tudi članek, v katerem je zapisano, zakaj je dobro ohrovt prej pokuhati. S kratkotrajnim kuhanjem se namreč ohranijo hranilne snovi. Kljub temu pa potem ta ista stran navaja recept za surov ohrovt. 
Okej, da še zdaj napišem, kako sem danes pripravila tole jed. Videla pa sem ga nekje na enem forumu. Tako sem najprej ohrovt narezala na trakove in ga blanširala oz. za par minutk pokuhala, odcedila in tako prelila z mrzlo vodo, da se je nehalo kuhati.
V loncu sem na olivnem olju popražila por, zatem pa sem dodala kuhan ohrovt. Počasi sem dušila nekaj časa. Jed sem zaključila z mešanico kisle smetane, vode in Gustina. Vse to sem seveda še pokuhala in servirala. Zelo je bilo dobro. 

SOLATA
Še zadnjič tale frisee solata, ki sva jo zdaj že res predolgo jedla. Tokrat sem dodala svež kravji sir. Domači. Sem ga včeraj dobila v dar. Začinila pa sem z bučnim oljem, kisom, soljo in vodo.

2 komentarja:

  1. Zanimivo!
    Pire krompir z drobnjakom! Ali prej pripraviš pire krompir z mlekom in maslom?
    Moram probati...izgleda zelo dobro!
    Lp, Daisy

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daisy,

      najprej naredim pire (mleko + maslo, ponavadi tudi kislo smetano, če jo imam). Na koncu pa sem dodala še narezan drobnjak.
      Sicer sem to že enkrat davno delala. Zdaj pa sem se spet spomnila na to jed.

      Izbriši