Zadnji septembrski dan:
- juha
- sv. zrezki v naravni omaki
- pomfri
- polnjeni šampinjoni
- solata
- jagodni puding
JUHA
ZREZKI V OMAKI
Par manjših zrezkov s plečke sem solila in poprala. V ponvi sem segrela olje in na njem popražila meso. Čez čas sem ga odstranila in v ponvi popražila čebulo. Zalila sem z vodo in po nekaj minutah spet dodala meso, da se je še malo podušilo. Slastno.
POMFRI
POLNJENE GOBICE
Klobučke sem namazala z olivnim oljem, jih dala na pekač in nadevala s pripravljenim nadevom. V ogreti pečici na 180 stopinj sem jih pekla 15 minut. Bili so zelo mehki in okusni.
SOLATA
Zmanjkalo mi je solate na vrtu, zato sem danes šla eno kupit. Izbrala sem gentile, ker mi je ta še nekak najboljša. Doma sem jo natrebila in umila. Začinila pa sem jo s česnom, soljo, bučnim oljem, kisom in vodo.
Pospravljala sem kuhinjsko omaro in med drugimi živili našla eno vrečko pudinga. Pa sem jo kar porabila, da ne bi spet pozabila nanjo. Tak da sem skuhala puding po navodilih. Sama sicer nisem ljubiteljica, tako da me še vedno čaka.... Pa še premalo sem ga pocukrala.
Ni komentarjev:
Objavite komentar