Nedeljsko kosilo:
- gobova juha
- pečena rebra
- pražen krompir
- pečena paprika s kajmakom
- paradižnikova solata
GOBOVA JUHA
Jurčka sem najprej očistila, narezala in poparila. V loncu sem na olju popražila na drobno nasekljano čebulo in por ter en strok česna. Dodala sem gobice in zalila z vodo. Začinila sem s soljo, poprom, peteršiljem in timijanom. Pa še par baby korenčkov sem vrgla v juho.
Ko je bilo kuhano, sem po potrebi še začinila in čisto na koncu vmešala še žličko kisle smetane v juho. Servirala sem in potrosila s svežim peteršiljem in drobnjakom. Odlično.
PEČENA REBRA
Pekla sem več kot eno uro na 180 stopinj. Proti koncu sem še malo žar funkcijo vklopla, da se je kožica zapekla. Sicer je nisem jedla, ker je bila tako hrustljava, da bi si lahko zobe potrla. Je pa lepo zgledala.
PRAŽEN KROMPIR
Navdih za današnje kosilo sem dobila na sliki stenskega koledarja, ki ga imam obešenega v kuhinji. September namreč krasi slika pečenih reber, praženega krompirja in pečenih paprik. Ko sem zdaj že nekaj časa gledala to sliko, sem postala prav lakomna za takšnim kosilom.
PEČENA PAPRIKA
Ohlajene paprike sem obelila in jih nadevala s kajmakom. V kajmak pa sem primešala svež peteršilji in drobnjak.
Ko sem pečico izklopila, sem vanjo dala krožnik s polnjenimi paprikami, da se je kajmak raztopil. Slastno, a nezdravo.
SOLATA
Paradajz, paprika in čebula.
Ni komentarjev:
Objavite komentar