Jesen je tu:
- zelenjavna juha
- pečeno belo meso (piščančja prsa)
- pečen krompir
- pohane marele
- solata
- slivovi cmoki
JUHA
Dve koruzi sem posebej skuhala. V drugem loncu sem na olivnem olju popražila malo šalotko, nasekljano seveda, potem pa dodala eno narezano papriko, nekaj glavic brstičnega ohrovta, malo cvetače, malo brokolija, en narezan por, tri češnjeve paradižnike, peteršilj, lovorjev list, sol in timijan. Zalila pa sem z vodo, v kateri sem skuhala koruzo.
Malo pred koncem sem dodala še majaron in zeleno ter po potrebi še dosolila. Koruzo sem zrezala dol s stroža in jo tudi dodala juhi. Odlična juha je bila. Za piko na i pa še sveži drobnjak.
PEČENO MESO IN PEČEN KROMPIR
Meso sem imela narezano na zrezke, ki sem jih solila in poprala. Dala sem jih h krompirju, ko je bil ta že na pol pečen. Z mesom vred sem pekla še dodatnih 20 minutk, zadnjih nekaj minut pa sem imela žar funkcijo vklopljeno, da se je fajn zapeklo. Slastno.
POHANE MARELE
Štiri marele sem našla, danes sem jih malo očistila, kar pomeni, da sem z nožekom postrugala umazanijo s kapice in jo pobrisala s papirnato brisačo. Nisem je pa nič umivala.
Marele sem solila, poprala in posipala z nasekljanim česnom in peteršiljem. Spanirala sem jih v moki, jajcu+mleku in drobtinah. Ocvrla sem jih v olju. Na ta način so najboljše, čeprav nezdrave. We've got to live dangerously sometimes.
SOLATA
Spet en mix repincla, rukole, rdečega radiča in kuhanega krompirja. Imela sva celo skledo solate, pa sva jo vso zmazala.
CMOKI
Ni komentarjev:
Objavite komentar