Petek:
- juha
- oslič v pivskem testu
- kuhan brstični ohrovt
- krompirjeva solata
JUHA
OSLIČ V PIVSKEM TESTU
Najprej sem v ponvi segrela olje. Vsak file sem pomočila v jajčno testo in ga takoj dala v vroče olje, da se je prijelo. Ko se je na eni strani ocvrlo, sem obrnila. Ocvrte fileje sem dala na papirnato brisačo, da se je olje malo vpilo. Okusni so bili.
Zdaj pa je že kar velik moj brstični ohrovt, tako da sem ga danes nekaj nabrala in ga skuhala v jušni osnovi. Mogoče sem ga malo predolgo imela v vodi, a je kljub temu bil zelo dober. Še posebej zato, ker je moj.
KROMPIRJEVA SOLATA
Krompir sem najprej skuhala. Potem sem ga obelila in narezala na rezine. Dodala sem narezano čebulo; začinila pa sem z bučnim oljem, kisom, soljo in vodo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar