sreda

Jedilnik, 18. 9. 2013

Danes pa je dolg dan:
  • juha
  • musaka iz jajčevcev
  • solata
JUHA
Jušna osnova od ponedeljka, v hladilniku zdrži, zraven pa zlate kroglice. Ni blo časa se trudit.

MUSAKA IZ JAJČEVCEV
Še od zadnjič sem imela en celi in polovičko jajčevca, zato sem poiskala še eno odlično jed
Jajčevec sem najprej narezala na rezine, ki sem jih posolila in pustila, da so spustile vodo. V ponvi sem popražila jajčevce z obeh strani.
V drugi ponvi sem najprej popekla malo šalotke, dodala strt česen in takoj zatem dva narezana paradižnika. Tako dolgo sem pražla/dušila, da je nastala fajn paradajzova omaka.
V jena posodo sem najprej nadevala malo paradižnikove omake, čez to sem nadevala popečen jajčevec (polovico), sledila je plast narezane šunke in še plast sira (Edamec). Ponovno sem nadevala paradižnikovo omako, pa jajčeve, pa šunko in končala s sirom. 
Vse to sem dala pečt za dobrih 20 minutk. Zelo dobra jed, zelo dobra. Pa sploh nobene priloge ni treba zraven pripraviti, saj je že ta jed sama po sebi dovolj sitostna.


SOLATA
Za solato sem uporabila samo radič, ki pa je kar grenak. Pa sva ga kljub temu pojedla.

Ni komentarjev:

Objavite komentar