Danes:
- čebulna juha
- postrv
- maslen krompir
- jajčevec po tržaško
- solata
ČEBULNA JUHA
Najprej sem skuhala kurjo juho, da sem imela jušno osnovo. V loncu sem raztopila maslo in nanj dala naribano čebulo, da se je malo popražilo. Čez čas sem zalila z jušno osnovo in še nekaj časa kuhala.
Po pravem bi sicer ta sir moral biti gratinirani, a meni se pa res ni dalo še s tem ukvarjati. V gostilni pa res nismo, da bi se morala tako truditi.
POSTRV
Najprej sem naredila preliv: 3 žlice olivnega olja, 2 žlici sojine omake, sol, nasekljan peteršilj in česen. Fileja sem malo umila in dobro obrisala. Suhe fileje sem dobro premazala s prelivom.
V ponvi sem segrela olje, kar za dober prst na debelo nalito, da je riba plavala.
V vroče olje sem dala fileje z mesom dol, se pravi da je koža bila gor obrnjena. Tako se file ne zvije, sem prebrala med mnenji in res drži.
Kaj lahko komentiram? Odlično. Odlično. In še enkrat odlično. Ta sojina omaka res da malo drugačen okus, ki zelo paše k ribi.
MASLEN KROMPIR
JAJČEVEC PO TRŽAŠKO
Tole jed sem pred par dnevi naredila, pa mi je bila zelo všeč. Danes sem ponovno pripravila.
SOLATA
Radič, pa malo kuhanega krompirja zraven.
Ni komentarjev:
Objavite komentar