Nedeljsko kosilo:
- juha
- sv. plečka v omaki
- riž s porom
- popečene marele
- kuhana koruza
- solata
- sladica
JUHA
Eno kost sem dala kuhat, zraven pa vso potrebno jušno zelenjavo in začimbe. Na koncu sem precedila, dodala zmrznjen baby korenček (svežega nimam) in ribano kašo. Na koncu pa, kot ponavadi, sveži drobnjak.
SV. PLEČKA V OMAKI
Čez čas sem vzela meso ven in v ponev dala nasekljano belo čebulo. Malo sem jo popražila in dolila malo vode. Meso sem vrnila v omako in ga dušila. Vmes sem malo mešala in po potrebi zalivala z vodo.
RIŽ S POROM
V loncu sem najprej popražila malo pora, dodala riž in zalila z vodo. Od začimb sem uporabila samo sol. Počasi se je skuhala in to je to. Izi ko pasulj.
KUHANA KORUZA
Potrgala sem še zadnjo koruzo in jo skuhala v slani vodi. A je na žalost že preveč zrela, tako da ni več dobra, ampak že trda. Nekaj klasov mi je še ostalo, pa ne vem, če bom jo porabila.
POPEČENE MARELE
Najprej sem jih nameravala spohati, a ker sem že včeraj cvrla meso, se mi danes ni dalo še enkrat.
V pečici sem pekla slabih deset minutk na 180 stopinjah, pa je bilo skoraj preveč. Par minutk manj, pa bi bilo čisto dovolj. Bile pa so odlične. Nekaj malega pa bo jutri za kosilo.
MEŠANA SOLATA
Za solato sem pripravila malo radiča, malo rukole in malo repincila. Dodala sem še en kuhan krompir. Odlična je bila.
SLADICA - APPLE CRUMBLE
Popoldan se mi je tako zluštalo, da bi nekaj spekla. Nekaj okusnega, a preprostega. Spomnila sem se na nekaj tistih jabolk, ki se valjajo v kleti in se spomnila na apple crumble .
Medtem ko so se jabolka kuhala, sem pripravila testo, in sicer 3/4 jogurtovega lončka moke (ostre), 1/2 lončka sladkorja in 1/2 lončka masla. To sem premešala, da sem dobila neke vrste nadrobljeno testo.
Ko sem vzela ven, sem pustila kakšnih 10 minut počivati, da se je malo ohladilo, potem pa sem nama servirala. Zraven sicer paše kakšen sladoled, a jaz sem imela smo malo sladke smetane. Odlično. Vse smo zmazali na en mah.
OPALAAAAAA. To pa je NEDELJSKO in še PRAZNIČNO KOSILO!! Kapo dol pred madam, da je vse to pripravila za svoja dva "srčka", "sončka", "gozdna Jožeta", "pogumna gobarja" itd. :D
OdgovoriIzbrišiRes super.
Všeč mi je, da ste marele le popekli na olifcu in tak ohranili okus teh njam njam gob.
Riž pa si tudi sam tako pripravim. Predlagam in priporočam da nabavite BALI integralni riž. BOŽANSKI, vam rečem. Se ne razkuha, zrna se ločijo, o okusu pa...no comment!!
Za kakšne narastke in mlečni riž sicer ni, ampak za kosilo in kot priloga k pečeni piški, puranu, zrezku pa je njamsi.
Koruza...joj,joj. Že dve leti nič od nje.
A mislite da je sedaj še ravno dovolj časa, da se zalaufam do prve koruzne njive in odtrgam kakšno ter si jo skuham, ali sem že prepozen?
Mesek, mesek TOP. I like
Solata pa BOMBA!!!RUKOLA in REPINCEL sta moja rak in rana, OBOŽUJEM!!!
wiiiiii apple crumble! Kar pogosto delam za mojo družino in goste. EINFOCH KOT PASULJ. Kot ste sami porekli :))))))))
V nedeljo se lahko izprsim, ko pa imam varstvo za otroka in lahko v miru ustvarjam v kuhinji :) Pa še kar nekaj zelenjave imam na vrtu in jo zdaj veseljo uporabljam.
IzbrišiMarele so bile odlične, ne vem, če jih ne bom danes spet na podoben način pripravila. Pa tudi pohane so dobre, čeprav bolj kalorične.
Moja sladka koruza na vrtu je že preveč zrela, tako da je koruza na njivah po mojem tudi že prezrela. Razen če imajo kje mlado koruza za silažo, tam bi še verjetno lahko našel kakšne mlečne stroke.
Sladica pa je bila res odlična. Moj mi je takoj rekel, da lahko brez problema še večkrat naredim. Pa še preprosta za naredit, malo sestavin je potrebnih, res top sladica.