sobota

Jedilnik, 21. 9. 2013

Sobotno kosilo:
  • juha
  • pohani zrezki
  • čičerika s porom
  • solata
JUHA
Jušna osnova od včeraj, danes sem jo samo pogrela, dodala pa sva zlate kroglice in drobnjak.

POHANI ZREZKI
Belo piščančje meso sem solila in poprala ter spanirala (moka, jajce, drobtine). Panirano meso sem dala v vroče olje, da se je ocvrlo. Vmes sem obrnila in ko je bilo gotovo, sem dala na papirnato brisačo, da se je malo maščoba vpila.

ČIČERIKA S POROM
Že en čas sem imela pločevinko čičerike v hladilniku, pa nisem vedela, kaj točno z njo pripraviti. Poiskala sem eno dobro prilogo, ki je pasala k mesu. 
Štiri drobne pore sem narezala na rezine in jih popražila na olju. Čez čas sem dodala odcejano čičeriko. Zalila sem z zajemalko jušne osnove in še dodatno malo solila. Ko je juha skoraj izparela, sem dodala še smetano, in sicer mešanico sladke in kisle smetane. Za par minutk se je še popražila, nato pa sem servirala.
Ta jed je zelo okusna in tudi kar nasitna, saj čičerika spada med stročnice. Nekaj malega informacij pa lahko najdete v tem članku.

SOLATA
Spet sem si šla na vrt po eno glavico radiča, ki sem jo najprej natrebla. Umivala sem jo celo večnost, saj je polna razne umazanije z vrta. Je pa okusno. Radiču pa sem dodala še malo repincla (motovilca), ki sem ga dobila od tašče. Zraven pa obvezno še kuhan krompir. Mmm, je bila okusna solata.

4 komentarji:

  1. Hmmmm, ni slabo. Nekaj drugačnega. Meni se čičerika že kar nekaj časa valja po shrambi pa ni ideje kako in kaj. Bom jo verjento odprl in si jo sproti dajal v soljatko. Drugače pa morda naredim jutri po tvojem receptu, le smetana bo zamenjana za jogurt.
    Šnicli...o ja, omiljeni šnicli.
    Tu in tam SUPER, drugače pa nisem pristaš pohanega saj preveč obremenjuje želodec. Rajši naravno al pa v pivovskem testu. O tem pa, draga madam, nič ne razmišljate? Parižani in njihivi pariški šnicli. NOM NOM NOM ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čičerika na ta način je nam vsem bila zelo dobra. Se jo splača naredit za malo drugačno prilogo.
      Pohano je pohano ne glede na to ali je dunajsko ali pariško ali v pivovskem testu. Vse se cvre v olju, vsaj kolikor je meni znano. Tako da se meni poraja vprašanje ali je katera od drugih dveh izbir res lažja za želodec. Je pa vsekakor vredno poskusiti, že zaradi raznolikosti priprave.
      Sicer pa se po novem "poha" v pečici in ne v olju. Tisto pa je bolj zdravo, čeprav okus pa ni čisto isti. ;)

      Izbriši
    2. Tako je. Jaz poham v pečici. Naredim si, recimo, kandelabre (kot rad rečem polpetam :D) na zalogo, jih spečem in hopala v skrinjo. Ali pa marele na ta način in seveda perutniče ali bedre.
      Pohano pa seveda in EDINO ko se gre ven jest, pa seveda obavezno pri STARI LIPI :D

      Izbriši
    3. A mi lahko poveš, kako dolgo se poha v pečici. Ali je potrebno dodati kaj olja? Enkrat bi rada sprobala meso tako narediti, da vidim kako se obnese.

      Izbriši