ponedeljek

Ocvrte bedre, riž, špinačni zvitek in francoska solata

Silvestersko kosilo:
  • juha
  • pohane bedrce
  • špinačni zvitek
  • riž
  • francoska solata
JUHA
Jušno osnovo sem si pustila že včeraj. Danes sem jo samo zasipala z rezanci.

POHANE BEDRCE
Bedre sem začinila s soljo, poprom in rdečo papriko ter spanirala (moka, jajce z mlekom, drobtine) in ocvrla v olju.


ŠPINAČNI ZVITEK
Recept sem našla v eni reviji in sem že enkrat delala pa mi je bilo všeč, zato sem danes spet probala. Tokrat je bilo celo bolje kot prvič.
Prvo je potrebno narediti bešamel omako: 5 dag masla sem raztopila v kozici/loncu, dodala 4 dag moke in premešala ter dolila 3 dl mrzlega mleka. Počasi sem kuhala in ves čas mešala, dokler ni nastala gosta zmes. Takrat sem posodo odstavila s štedilnika. 
V bešamel je potem potrebno dati oz. vmešati tri rumenjake (beljake daš na stran za sneg), kuhano in sesekljano špinačo, strt česen, peteršilj in sol. Dobro sem premešala. 
Ko je bilo to narejeno, sem stepla sneg iz beljakov in ga na rahlo vmešala v špinačni bešamel.
Pekač sem namazala z maslom in potrosila z moko in nanj vlila dobljeno maso ter jo enakomerno razporedila. Dala sem pečt v ogreto pečico na 200 stopinj. Po 15 min sem vzela ven, namazala s kislo smetano, naribala gor sir in zavila v rulado. Spet sem dala pečt za dobrih 5 min. 
Pečeno sem predala na desko za rezanje, narezala in servirala. 
Edina stvar, ki me je zmotila, je bila, da se mi je rulada malo prijela na pekač. Pa sem ga res dobro namazala, ampak očitno ni bilo dovolj. Zaradi tega na koncu sam izgled ni bil najboljše, je pa bilo zelo okusno, tak da se sploh ne sekiram :)

RIŽ
Sem skuhala po navodilu; nič posebnega.

FRANCOSKA SOLATA
Narezala sem kisle kumare, dva kuhana korenčka, dve trdo kuhani jajci in dodala grah s pločevinke. Dodala sem sol, poper, majonezo in malo kisa od kislih kumaric. Dobro sem premešala. Odlična je bila. :)

1 komentar:

  1. To silvestersko kosilo je zelo dobro ker sem tudi poskusika naraditi in mi je tudi uspelo
    zato sem zelo ponosna na sebe pohane bedrice je mojo najljubšo kosilo in polek pohanih pedric še špinačni zrezki potem pa že nastane zelo dobro kosilo. Z dragim in malim ste jedli mojo najljubšo kosio. In obožujem tvoje recepte. Ali tvoj dragi in mali te pohvalita da ti znaš tako dobro kuhati. Aneja Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši