sreda

Jedilnik, 5. 12. 2012

Miklavževo kosilo:

  1. kurja župa
  2. puranje meso v sladko-kisli omaki
  3. riževe testenine
  4. solata
JUHA
Od ta prave domače stare kure:) Nekaj kosov mesa, korenček, peteršilj, čebula in začimbe. Vse to je vrelo skoraj uro in pol. Zasipala sem z jajčko (precejeno juho, seveda:)

PURANJE MESO
Puranja prsa sem narezala na kocke. V ponvi sem naprej popražila čebulo, nato sem dodala meso. Solila in pražila. Popraženemu mesu sem dodala na kocke narezan ananas (kompot) in omako (anansov sok iz kompota + kečap). Dolila še malo kurje juhe in pustila, da je malo zavrelo.

TESTENINE
Na hitro skuhane v slani vodi.

SOLATA
Špinača z bučnimi semeni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar